Familiene


På denne siden ønsker jeg å fortelle om sjøfolkene og deres familier. Dersom du er i slekt med noen av de som omkom vil jeg svært gjerne at du tar kontakt og forteller din historie, det kan være lite eller mye, alt er kjærkomment. Hvem var de? Hvor bodde de? Hvilken bakgrunn hadde de? Foreldre, søsken, venner, nevøer og nieser? Bilder fra hjemsted eller av familie er selvsagt svært ønskelig. På denne måten kan vi hedre og minnes alle som forsvant med D/S Elfrida.

Siden jeg foreløpig kun har informasjon om kapteinen vil jeg begynne med han, men alle andre historier og fortellinger jeg får om sjøfolkene vil komme her. 

Nilkolaus Breivik-Rød
Også andre i familien var knyttet til sjøen. Eldste bror Sakkarias, eller Sakarias Lassesen Rød som han kalte seg, dro til sjøs som 17 åring i juni 1911 med et Amerika-skip, han kom aldri hjem igjen. Lillebroren Lyder ble sjømann og seilte i mange år som los på "Hurtigruten" etter krigen. Den yngste broren Knut tok utdannelse som skipsingeniør og arbeidet hele sitt voksne liv i rederiet Odfjell AS i Bergen med ansvar for konstruksjon, bygging og kontroll av skip i verdens største gasstank-rederi.

Bilde av Nikolaus fra 1950-tallet